Alt om kashmir

Alt du trenger å vite om den dyrebare fiberen, hvordan vi lager plaggene våre og hvordan du best kan ta vare på dem.

Grunnleggende om kashmir

Henderson Cashmere  startet sin reise på de høye steppene i Indre Mongolia, hvor temperaturen kan være så lavt som minus 30 grader Celsius. For å beskytte seg mot kulde produserer kasjmirgeiter selv en myk, florlett dun under et lag med langt, grovt hår. Når temperaturen stiger om våren, skiller gjeterne forsiktig denne "underdown" fra ytterpelsen og ut ved hjelp av en langtannet kam.

Hver geit produserer bare rundt 200 gram av denne dyrebare fiberen hvert år. Derfor er "underdown" fra to eller flere geiter nødvendig for å lage bare en kasjmirgenser.

Kasjmir kvalitet

For å forstå hvor unik  kasjmirkvaliteten er må du først lære om  kasjmirfibre.

Det kan enkelt forståes på denne måten: jo lengre og finere fiberen, jo høyere kvalitet. Lange fibre forblir tvunnet inn i garnet og reduserer dermed nupping og plagget beholder fasongen slik den var opprinnelig  . Plagg laget med kasjmirfibre av høy kvalitet vil beholde glans og form, selv etter mange års bruk.

Det finnes tre kvaliteter for kasjmir:

Grade A er kasjmir av fineste kvalitet, med en gjennomsnittlig fiberlengde på 34 - 40 mm og en diameter på 14 - 15,5 mikron. Henderson Cashmere bruker bare klasse ‘A’ kasjmirfiber.

Til sammenligning har den fineste ullfiberen en diameter på omtrent 20 mikron og et menneskehår har en bredde på 60 mikron eller mer.

Grades B og C har kortere fiberlengde og bredere diameter. Disse lavere fiber kvaliteter brukes av mange kasjmirmerker og resulterende i plagg som er mer utsatt for nupping og  slitasje. ,  i tillegg til at fasongen blir ødelagt .

Sertifisert GCS Premium-nivå

Henderson Cashmere er  stolt medlem  av The Good Cashmere Standard av AbTF®️ på  premium black label-nivå, en ettertraktet sertifisering som kun tildeles selskaper som bruker premium klasse ‘A’ kasjmir fra den dyrebare hvithårede varianten av kasjmirgeit.

GCS premium-nivået garanterer også at alle faser  i produksjonen av plaggene våre er registrert i GCS Tracking System for å sikre åpenhet og fullstendig sporbarhet.

 

Grunnleggende om strikk

Ply refererer til antall tråder vridd sammen for å lage et garn. Jo flere tråder i garnet, jo høyere ply. For eksempel kalles et garn som består av to tråder et 2-lags garn, fire tråder er et 4-lags garn, og så videre.

 

Gauge refererer til antall masker per tomme  strikket stoff. Et plagg med høy gauge vil ha flere masker per tomme og er derfor finere enn et plagg med lavere gauge, som har færre masker per tomme.

Garnvekt er også en viktig faktor i forhold til kvaliteten . Dette har å gjøre med både tykkelsen på hver tråd viklet inn i en garntråd, og antall plys i garnet kontra strikke gauge som brukes til å produsere plagget.

For eksempel: en spesielt kardet ultrafin florlett tråd gjort til en 2-lags garn brukes til å lage vår Whisperlight skjerf. Det er dette som gir Whisperlight -skjerfet den karakteristiske florlette og flytende, myke og delikate følelse.

Vår mest populære strikk, Henderson jersey™️, er laget med et mellom-vekt 2 ply garn og strikket med en 12 gauge nål.

For våre tykkere 5- og 7-gauge Henderson double Cashmere™️, øker vi plys for å skape en dyp, myk, kremaktig- tykk tekstur som beholder den opprinnelige fasongen  og nupper minimalt . 

For eksempel, vår 7 gauge kvalitet er strikket med et 4-lags garn og vår 5 gauge er strikket med et 6-lags garn. Plagg som er laget med garn i en tynnere garn strikket i en lavere gauge vil resultere i en løs strikk som vil nuppe og miste fasongen .

 

Ekstraordinære egenskaper

Selv om de er ekstremt fine er kasjmirfibre hule, noe som gir en naturlig, lett isolasjon. I kaldere vær absorberes kroppsvarmen i disse små luftlommene fog temperaturen reguleres for å holde deg varm og behagelig.

Kasjmirfiber har også en "hygroskopisk" effekt som trekker fuktighet bort fra huden. Dette skaper en avkjølende effekt i varmere måneder, samtidig som det bidrar til å holde deg behagelig varm om vinteren.

Disse ekstraordinære egenskapene gjør det mulig for kasjmir plagg å holde en komfortable temperatur hele året.

×