Når du kjøper en kasjmirgenser, er det nyttig å forstå litt om strikke kvalitet.

 

Ply refererer til antall tråder som er tvunnet sammen for å lage garnet. Jo flere tråder i garnet, jo høyere ply. For eksempel, garn som består av to tråder kalles 2 ply garn, fire tråder er 4 ply garn, og så videre.

 

Gauge refererer til antall masker per tomme / cm av strikket stoff. Et kasjmirplagg strikket med høy gauge nål vil ha flere masker per tomme og vil derfor være et finere strikk enn et plagg strikket med lavere gauge nål, som har færre masker per tomme.

 

Garn vekt er også en viktig faktor i forhold til kvaliteten på strikken. Dette har å gjøre både med tykkelsen på hver tråd som er viklet inn i garnet, samt antall ply og gauge som brukes til å lage plagget.

 

Det er viktig at plyene i garnet stemmer overens korrekt med gauge som brukes til å strikke plagget. For eksempel vil en kasjmirgenser strikket med et to-ply garn med en for stor gauge nål, for eksempel 7 eller 5 gauge, resultere i en løs maske som vil nuppe og ikke beholde formen.

 

Derfor, når du velger en kasjmirgenser, sørg for at maskene er stramme og glatte. Hvis maskene er for løse vil nupping og strekking oppstå.

 

Vi elsker kvalitetskasjmir

 

Henderson Cashmere bruker alltid riktig ply og gauge når vi lager våre fine kasjmirplagg. Resultatet er en utmerket kasjmir kvalitet, uavhengig av plaggets tykkelse og vekt.

 

Vår spesielt kardede ultrafine ‘spindelvevstråd’ tvunnet inn i en 2-ply garn brukes til å lage Henderson Cashmere Whisperlight ™️ skjerf. Det er dette som gir vårt eksklusive skjerf sin distinkte luminescens og luftig-fint, mykt og delikat følelse.

 

Vår mest populære strikk, Henderson jersey™️, er laget med et medium-vekt 2-ply garn, strikket med en 12-gauge nål.

 

For våre tykkere 5- og 7-gauge Henderson double cashmere™️, øker vi plyene for å skape en dyp, deilig, kremaktig-tykk strikketekstur som beholder formen med et minimum av nupping.

 

På Henderson Cashmere er vi svært opptatte med strikke kvalitet for å sikre at din kjære kasjmirgenser vil forbli vakker i årene som kommer.

×