For å forstå kvaliteten på kasjmir, bli først kjent med kasjmirfiberen

Generelt sett, jo lenger og finere fiberen, jo høyere kvalitet på kasjmiren. Lange fibre forblir vridd i garnet, og reduserer dermed nupping og strekking. Plagg laget med høykvalitets kasjmirfibre vil beholde glansen og formen sin, selv etter mange års bruk. Det er tre kvalitetsgrader for kasjmir: Klasse A er den fineste kvalitet på kasjmir, med en gjennomsnittlig fiberlengde på 34 - 40 mm og en diameter på 14 - 15,5 mikron. Henderson Cashmere bruker bare klasse A kasjmirfiber. Til sammenligning har den fineste ullfiberen en diameter på omtrent 20 mikron og et menneskehår har i gjennomsnitt en bredde på 60 mikron eller mer. Klasse B og C har en kortere fiberlengde og bredere diameter. Disse klassene brukes vanligvis av mange kasjmirmerker og er mer utsatt for nupping, strekking og slitasje.

Ekstraordinære egenskaper

Selv om ekstremt fin, er kasjmirfibre hule og gir en naturlig, lett isolasjon. I kaldere vær absorberes kroppsvarmen inn i disse små luftlommene for å holde deg varm og koselig.

Kasjmirfiber har en 'hygroskopisk' effekt som trekker fuktighet bort fra huden. Dette skaper en avkjølende effekt om sommeren samtidig som det hjelper deg med å holde deg varm om vinteren.

Disse ekstraordinære egenskapene gjør det mulig for kasjmir å bli komfortabelt brukt hele året rundt.

×